Årelivet

Tuesday, September 19, 2006

Mattanten.

Hej.
Skulle bara säga att det är Fett irriterande (snott uttryck från mina högstadieungar) när man tror man har förberett värsta goda våffelmiddagen, med handplockade bär och vispgrädde. Och sen så fastnar smeten i v-järnet. TROTS att jag hällde på så in i h-vete med smör, så jag trodde jag skulle få cykla resten av mitt liv, dygnet runt, för att bli av med det.
Men jag tror jag vet vad felet var. Fast jag vägrar erkänna det. Iallafall inte för Björn.
Jag använde Dinkelmjöl. Det där som ser ut som vetemjöl, men det är rå-nyttigt och kostar ap-mycket pengar.
Iallafall. Jag tror inte det är meningen att man ska göra våfflor av det. Man ska nog baka hälsokostbullar.
Tänk ändå. Sen när jag hade rengjort hela våffeljärnet. (det tog bara två timmar) Då vägrar jag inse att detta inte kommer att funka, utan jag häller på en klutt igen. Och stänger.
Det slutade med att jag stekte våffelsmeten.
Våffeljärnet står odiskat. Och som dom kapitalister vi är, så har vi förstås ett dubbeljärn. Dubbelolycka alltså.
Detta är kanske lättjans straff.
Imorgon blir det köttfärssås.
Eller hmmmm ska jag kanske pröva att göra kåldolmar...?
Neeeeeej!!

1 Comments:

At 11:22 PM, Blogger Andreas & Jennie said...

oj vad duktigt atatt göra egen smet. Själv gör jag våfflor på fullkornssmet. det är också nyttigt, och enkelt.
Puss

 

Post a Comment

<< Home